Friday, September 3, 2010

Banana Republic Nişantaşı City's Mağazası

Banana Republic benim tarzım mı hayır!! Sevdim mi EEVEETTT :))
Demek ki neymiş önyargılı olmayacakmışsın hatta neymiş "don't judge the book by it's cover" ve itiraf ediyorum ki ben tam bir vitrin kadınıyım ki hemencecik notunu veriyorum markaların.... Ama son olarak neymiiişşş içeri gireceksin, bakacaksın sonra da hayran kalacaksın:)
Dün gerçekleşen Banana Republic Nişantaşı City's mağaza açılışına en yorgun, en mutsuz, en ofisten kaçmış öğlen arası bitmesin diye dua eden halimle girdim sonra neler mi oldu... Önce bir sürü gülen yüz, sonra bir sürü gülen kıyafet ve sonra da bir sürü pişmanlık şimdiye kadar kaçırdıklarım için...
Fotoğraflar ise tek kelimeyle mükemmel!!! Her reklam kampanyasında olduğu gibi (demek ki reklamlarını kaçırmıyormusum masallah) bu sezonda en popüler yerden street style tarafından vurmuşlar... Bu kadar samimi ve doğal olabilirdi bir çekim herhalde.... Bloggerlara ne kadar önem verdiğini gösteren Banana Republic ve ekibine bu çekim için gelen ilhamın street style bağımlısı bloggerlardan geldiğine neredeyse eminim diyebilirim... (favorim olan bu iki görsel arasına bu yazıyı yazmış olmam ise tamamen bir tesadüf:))))
faturayi icine koyduklari kucuk karton seyin arkasinda;
"size ozel"
sizin icin icin turkiye banana republic magazalarimizda;
-randevulu alisveris servisi
-adresinize ucretsiz paket servisi
-size ozel styling servisi
-hediye danismanligi servisi bulunmaktadir."

the gambit *eksisozluk
"modadan ziyade temel ihtiyaç olarak adlandırabileceğimiz tarz ürünler satan bir giyim markası. maalesef fiyatları yüksektir ama bunun sebebi armani exchance, prada vs.gibi "paralıymışım gibi görüneyim" furyasını sömürdüğü için değildir, sebebi; günümüzde naylonu polyesteri dururken atalarımızın tükettiği %90+ yün, %100 pamuk, hakiki deri, kauçuk gibi malzemelerden üretilmiş ürünler satmasıdır. en azından bu marka böyle başladı." "contravener" *eksisozluk"ideal giyim. cok sade, bayagi kaliteli."
"ah o fiyatlari olmasa bir de. yine de birazcik takiple 40 dolar civarina kotlarini, 35-40 civarina gomleklerini falan dusurebilirsiniz. bazen kombo indirimler, kombo kampanyalar falan yapiyorlar, bir de omurluk urunler satiyorlar (tarz ve kalite olarak). bir de magazalari acaip derli toplu, milyon cesit model, urun yok. her sey duzenlenmis, gruplanmis. az ve öz urun var
(more is less dusturu) alisveristen nefret etmeme ragmen
(kaos ve cok fazla secenek yuzunden) rahat bir yer olarak gordum magazalarini."
"muhalif sirin" *esksisozluk"su vahsi kapitalist olarak nitelendirilen, sirketlerce icine edilen dunyada; kosulsuz olarak sevebildigim uc firmadan biri, diger ikisi "mercedes" ve "apple". dizayni, ergonomiyi, kaliteyi biraraya getirebilen firmalar bunlar, biraz tuzludurlar ama bunu hakederler."
"tahil ambari konya ovasi"
*eksisozluk
Zaman darlığından dolayı kıyafetleri tek tek inceleyemesem de aşağıda gördüğünüz bu iki eser yaklaşan hemde ççook hızla yaklaşan doğum günüm için kimse almazsa kendime hediyem olacak buraya da yazdım görürsünüz.... bu arada zamansızlık vardı ama ayakkabı tabii ki denendi ve sanırım koşu ayakkabısı olarak tasarlamış sonra da vazgeçmişler bu kadar rahat olur valla abartmıyorum billa abartmıyorum :))
* Merve ve Didem'in nezdinde PRFit İletişim Danışmanlığı'na nazik davetleri için teşekkür etmeden bu yazı bitmez....

10 comments:

Unknown said...

Oooh hoş bir post olmuş güzel yazmışsın iyi bahsetmişsin,gidip görmeli içeriye girilmeli ve birşeyler alınmalı =)
Buarada ayakkabı gayet hoş! ;)

tarih84 said...

markalarda her tarza her zevke hitap edecek bir şeyler illa olduğunu düşünürüm.alışverişte mağaza,marka kısıtlamasına inanmam bu demek değil ki öncelikli mağazalara yönelinmiyor.bir iki ayrıcalık gerekli=)

güzel bir yazı olmuş.

modafobik said...

bkz, ekşi sözlük, taptım buna! :D

Azura said...

Banana Repuclic müthiştir, harikadır, kalitelidir ciddi anlamda! Amerika da outletlerinde bayağı ucuza bulunabiliyor ama orda bile pahalıya pek çok şey olabiliyor. Of of neden ki! :(

tarih84 said...

ilginç bir şey dikkatimi çekti.resimdeki süet yeşil tahta topuklum ayakkabı 4 sezon öncesi mng ayakkabı modeline neredeyse tıpatıp benziyor.4 yıl önce inanılmaz bir moda esintisiydi bu model.o zmanlar çıkmış olsa tamam doğal derdimd eneden şimdi yine yeniden anlamadım.

aysegul in ny said...

Umut: bu kdr uzun bir aradan sonra ilk posta ohh tepkisini almak cok ıyı geldi hem de senden geldı daha guzel oldu :)

tarih84: BananaRebuplic cok klasık ve de rahat modelleri ön planla olan bir marka belki de o yuzden sezonu değil klasikliği takip ediyordur bilemedim ki :))

Modafobik: eksisozluk tapılası bence yoruma gerek kalmıo:)

Azura: kalite pahalıdır ama Amerika'da herzman ucuza bulunur:)

Unknown said...

ilk fotoğraftaki eteği istiyorum sanırım.... :)harika post :)

http://fashionwithmelis.blogspot.com

Müge Serçek Bİroğlu said...

Geçen gün arabayla ben de Nişantaşı Banana Repuclic'in önünden geçtim. Vitrin tasarımına bayıldım. En çok dikkatimi çeken de gazete baskılı şemsiyeler oldu. Ayşegül'cüm, o şemsiyeler gerçekten kreasyonda var ve satılıyor mu yoksa sadece dekor için mi ordalardı biliyor musun?

Lee said...

Giysiler yakıyor.
Gidip görmek lazım aslında..
Bakmalı, almalı.. ^^

Anonymous said...

ha, I am going to experiment my thought, your post get me some good ideas, it's really amazing, thanks.

- Norman

Hatırlıyormusunuz??

Related Posts with Thumbnails