Friday, April 22, 2011

Haftasonu Kaçamağı


Onlara çetem diyorum... Ailesinden, evinden, memleketinden uzakta okuyanlar için üniversite yıllarından kalan dostluklar her zaman ayrı olur... onlarla yapılan herşey de her zaman özel kalır. Onlarla beraber olunca herşey gözüne daha güzel görünür, daha kolay olur sanki herşey bir anda. Ve de herşey gerçek olur. Ağlarsın, gülersin, sarılırsın, şımarırsın, kızarsın ama hep gerçek duygularınla yanlarında olursun. İşte bu can dostları hiç yalnız bırakmazlar seni. Taaa uzaklardan hissederler dostuna, gerçeğine ihtiyacın olduğunu ve bir gün telefon açarlar haftasonu plan yapma rakı içmeye geliyoruz derler... ve o rakıların sonu hiç gelmesin diye dua edersin.
Burası daaa meşhur Arap Şükrü Sokağı... Sanıldığının aksine Arap Şükrü hala yaşayan bir saz üstadı değildir aksine Bursa'daki bu güzel arnavut kaldırımlı sokağı, rum evlerinin içine yerleşen meyhaneleri ve sokağa taşan eğlenceyi yıllarrr yıllarrr önce açtığı ilk meyhane ile başlatan kişidir. Sonra da adı bu sokağa verilmiştir. Dinlediğiniz şarkılarda aslında Arağ Şükrü Sokağı Şarkılarıdır... Bu sokağın en sevdiğim yanı ise yerlerde bulunan pirinç dökme plakalardır. O plakaların üzerine herbiri birbirinden değerli şair ve yazarların adı kazınmıştır...
Rakılara eşlik eden şairlere kalkar Arap Şükrü sokağında kadehler ve o kadehler hep müzikle şenlenir...
Herkese mutlu haftasonları olsunnn her günümüz dostlarımızla rakı masaları kıvamında güzel olsun...

5 comments:

Elf in Alphabet said...

aaa arappp şükrüüü :))
bende bursalıyım ve uzun oldu arap şükrüye gidip fasıl yapmayalı, özlemimi katlandırdın, en kısa zamanda gidicem :))

ANNEMİNELİ said...

Kalemine sağlık.....

pelininstyle said...

cok seker yazmissin:)
www.pelininstyle.com

CMOS said...

ne güzel anlatmışsın Bursa' yı da çok severim baya bir zaman oldu gitmeyeli:)

aysegul in ny said...

gidin valla gidin Bursa candır uzakta kalınca anlıyor insan kıymetini:(( hatta bir gün hepberaber gidip rakılanalım ArapŞükrü'de :)

Hatırlıyormusunuz??

Related Posts with Thumbnails