Tuesday, April 14, 2009

NELER Oluyor ORDAAAA....



http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1083241&AuthorID=60&Date=15.04.2009&b=Vaktidir...&a=Ece%20Temelkuran&ver=22'>Ece Temelkuran
15 Nisan Çarşamba 2009

Vaktidir...

15 Mayıs 2007 günü bu köşede şu yazı yayımlandı: “‘Konuşsaydım, bunları söyleyecektim.’
İzmir-İstanbul uçağına girince İzmir mitinginden dönen yolcular tarafından ayakta alkışlanan Türkân Saylan, ‘Niye konuşmadınız Türkân Hanım?’ sorumu elime konuşma metnini vererek cevapladı.
Mitingi düzenleyenlerin ‘prensip kararıyla’ yaptırmadıkları konuşma, aslında mitingin temel prensiplerine çok uygundu. Ben metne bakarken içeri Doğu Perinçek girdi. Kimse Doğu Perinçek’i alkışlamadığı gibi, uçakta tuhaf bir sessizlik oldu.

Yaptırılmayan konuşma
Hiç yapılmayan konuşmada, tıpkı Hrant’ın eşi Rakel Dink’in söylediği gibi, ‘Küçücük çocukları katil yapan ırkçılığa karşıyız’ deniyordu, ‘Asla olmayacak darbelere karşıyız!’
‘Biz, bu topraklardan fışkıran, yetenekli, kanaatkâr, namuslu, sevgi dolu insanlar’ diye sesleniyordu konuşma.”
Türkân Saylan’ın konuşmasına önceki gün de izin verilmedi. Bunu yapanlar bu kez ‘darbeci’ diye anılanlar değil ‘darbe karşıtlarıydı’.
Saylan’ın evinin aranması ve burs alan çocukların belgelerine el konması gösterdi ki Ergenekon operasyonu artık başka bir mecraya sapmıştır. Bu mecra neresidir?

Vicdan meselesi
Türkân Saylan, “Adımız darbeciye çıkmasın” diye birçok insanın bugünlerde birbirine yaptığı gibi evinin altında toplananlara “Şşşş” diyordu eli dudağında. Ama gelinen yeni mecra tam tersini gerektiriyor. Artık konuşma vakti.
Saylan, bu ülkede bir değerler sistemini temsil eder. Demokrasi ve laiklik arasında bir seçim yapmaya zorlanmadığımız bir ülkeye duyulan özlemi temsil eder. Kadının erkekle, hukuk önünde zenginin fakirle, toplumsal hayatta Müslüman’ın inanmayanla eşit olduğu bir ülkeye duyulan özlemi temsil eder.
Anadolu’nun yüzü denize, uygarlığa dönük kültürel zenginliğini... Saylan, geri bıraktırılmış bir ülkenin mazlum kız çocuklarının elinden tutma vicdanını temsil eder.

Nereden ahbaplar?
Fethullah Gülen, Ergenekon soruşturmasının daha yeterli yolu almadığını söylüyordu geçenlerde. Enteresan bir biçimde Alperen Ocakları’nı kollayarak konuşmalar yapıyordu. Nereden ahbaplar onlar? Londra’da Lordlar Kamarası’nda beraber yapılan toplantılardan mı? Yoksa çok daha eskiden mi? Darbe zamanlarından mı?! Her ne ise, diyeceğim şu:
Fethullah Gülen de bu ülkede bir değerler sistemini temsil eder.
Gülen de eğitimle ilgilidir, tıpkı Saylan gibi. Fakat o, başka türlü çocuklar üretir. Vakti geldiğinde onu Türkiye’ye getirmeye yeminli çocuklar. Tüm sermayeyi ve tüm iktidarı ele geçirmek isteyen çocuklar.
Herkesi kendine benzetmek isteyen, kendilerine benzerlerini üretmek için sonsuz bir finans ağının desteğiyle okullar kuran çocuklar.

Gülen de Saylan gibi hasta
Gülen de tıpkı Saylan gibi hastadır. Onun sağlığına muktedirler, Saylan’ın sağlığına çoğu aç kız çocukları duacıdır. Gülen’in ziyaretine ensesi kalınlar ve boynu kıldan inceler gider, Saylan’ın ziyaretine sesi hiçbir yerde duyulmayan, okula gidebilmek için dev gibi törelere karşı incecik boyunlarıyla meydan okuyan çocuklar. Ne ‘darbeci’ çocuklardır onlar, bir bilseniz! Darbe üzerine darbe alırlar ve yine de eğilmez boyunları.
Gülen de Saylan da bu ülkede birbirinden farklı değerler sistemini temsil eder. Ergenekon harekâtı bu değerler sisteminin mücadelesi midir? Eğer değilse niye Gülen bu kadar çok konuşurken Saylan ‘Şşşşş!’ demek zorunda bırakılmaktadır?
Artık konuşma vaktidir.

1 comment:

Anonymous said...

altaylar'dan bir name geliyor, adı "kalgançı çak" (gelecek ya da kalacak çağ)

"Kalgançı çak geldiği zaman gök demir, yer sarı bakır olur. Hanlar hanlara saldırır, uluslar birbirine kötülük düşünür. Katı taşlar ufalanır, sert ağaçlar kırılır. Kişi bir dirsek kadar küçük olur. Başparmak kadar erkek olur. Erlerin dizgini kısa olur. AYAK TAKIMI BEY OLUR. Baba çocuğunu, çocuk babasını tanımaz. Yaban soğanı pahalı olur. At başı kadar altına bir kap yemek verilmez. Ayak altında altın bulunu onu alacak kimse bulunmaz."

işte olan budur..

Hatırlıyormusunuz??

Related Posts with Thumbnails