Sunday, December 13, 2009

UnitedNations(UN), BirleşmişMilletler(BM)

Dünya'nın Merkezine Yolculuk Başlıyor....
Yaklaşık bir ay önce yaptığım BirleşmişMilletler ziyaretimi birden fazla parçaya bölüp yayınlayacağım çünkü çok fazla fotoğraf var elimde ve hepsini paylaşmak istiyorum.... Ve BM maceram RooseveltIsland'dan teleferiğe binerek başladı pek bir havalı havalı:)
(RooeveltIsland, Manhattan Adası ile Queens arasında kalan küçücük, boyuna uzanan bir adadır. Hakkında ki bilgi ve fotoğraflar geniş geniş yayınlanacaktır en kısa zamanda)
Teleferiğe bindiğiniz anda sağa sola, nereye bakacağınızı şaşırsanızda en güzel manzara gece yakalanır ki şehrin iki yakasına selam veresi gelir insanın....
1951 yılından beri "milletlerarası" sorunların yükünü taşıyan BM Merkez binası, şu anda geniş bir tadilata alınmış vaziyette. İnşaat halinde olan ikiz kulelerin yerine yapılan binalara taşınması da gündemde olan BM'nin iç ve dış onarımının 2013'e kadar tamamlanması ve 1.9 milyar dolara mal olması bekleniyor...
What a Wonderful World It Would Be If All the Guns Were Knotted...

1988 yılında Luxemburg tarafından BM'ye hediye edilen "KnottedGun", " non-Violence" simgesi ile binanın giriş kapısından hemen önceki bahçede, adeta tüm milletlere barış simgesi veriyor ki anlamını açıklamaya pek gerek yok sanırım. İlginç olan şey ise şudur ki heykeltraşın, heykeli tasarlamasına yardımcı olan ilhamın, John Lennon'un ölümü ile geldiği söylenir. Doğrumudur değilmidir resmi bir açıklama yoktur ancak yine de anlamlıdır hem ilham hem de sonuç için....Gün içinde sürekli turist ve öğrenci ziyaretlerinin olduğu, adeta NewYork'un gezilmezse dönülmez merkezlerinden biri haline gelen BM Binası'nda tahmin edeceğiniz gibi giriş ve çıkışlar yoğun güvenlik önlemleri altında yapılıyor. Benim "escorted" kartımın sebebi ise ucundan azcık torpilli bir giriş yapmış olmamdı ki ilerleyen fotoğraflarda kapalı kapılar arkasında neler olduğunu da göreceksiniz:)
Her köşede bir hikayenin ve tarihin olduğu, belki de NewYork'un girilmesi en zor ve aynı zamanda da en kolay binalarından biri olan BM Binası'nın şimdilik içine kadar gelebildik :) ....ve bu kez de yüksek camların arkasından NewYork'un nasıl göründüğüne bakarak ikinci posta doğru yol almaya devam ediyorum....

2 comments:

zarpandit said...

aysegulun son kitabını keyifle okumak bir tık :) fotolarla new york paha biçilemez :)

selam aysegul :)seni bulmam tamamen tevafuk oldu bir tık misali:) aklımdaki trilyon kadar soruyu sana sorabilmek adına en azından sevindiriğim :) :):) hani bilene sor derler ya..

neyse ben bir blog turu yapayım :)

Fashion Detox said...

aysegulcum bır sıyaset bılımı uluslarası ılıskıler bolum mezunu olarak muhtesemsınn hepsi gercekten paha bıcılemez ıyıkı paylasmısssın sevgıler cnmm..

Hatırlıyormusunuz??

Related Posts with Thumbnails