Sunday, January 9, 2011

Bir Çekim Hikayesi...

Geçtiğimiz haftasonu pek yetenekli ama pek mütevazı ha bir de çok başarılı fotoğrafçı arkadaşım Onur Aykutlu 'nun setine konuk oldum. Ev sahipleri de aslında pek yabancı değildi ki çekimin modelliğini artık pek çok çekimden aşina olduğunuz Deniz Eslek yaptı. Çekimin tamamına ilerleyen günlerde Deniz'in blogundan ayılıp bayılabilirsiniz... Ama önce Melike Akgüneş'in Şahmeran'dan esinlenerek , patates çuvalı ve doğal kumaşlardan tasarladığı ama Deniz giydikten sonra benim adını "Avatar" :) koyduğum elbisesi için Galata'nın ara sokaklarında gerçekleştirilen çekimin kamera arkasında neler olmuş bir bakalım...
Fotoğraf çekimlerinde, tıpkı sinema ve dizi setlerinde olduğu gibi tek karede görünen tek bir görüntünün arkasında çalışan koca bir ekip olur ve sanılanın aksine bu işler öyle pek rahat aman da ne eğlenceli yapılan işler değildir.

Bazen tek bir kostümle 3 saat çekim yaparsınız, bazen de tek bir kare için onlarca insan, saatlerce ayakta ve de soğukta harap olur. Ama sonuç güzelse hele de kameranın arkasında değil de senin yanında duran ve seninle birlikte bu başarıyı hakeden bir ekibin varsa, işte o zaman değmeyin bu işin keyfine....
Deniz kahvaltısını yaparken başlayan makyaj yaklaşık 2 saat sürdü. Deniz'in hem karnını doyurmasına izin veren hem de makyajın akmaması ve bozulmaması için bazını sağlam hazırlamaya özen gösteren Ezgi aslında bir heykeltıraş. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümünden mezun olan Ezgi sanki makyaj yapmıyor, yüzünüzü yeniden yaratıyor.
Garip mi oldu anlatım başka türlü anlatamadım kızın eli heykele alışık kısacası mükemmel oran, mükemmel yüz:))

Anatomi ve yüz yapısının ne olduğunu, renklerin ne demek istediğini ve her tülü boyanın kimyasını çok iyi bilen Ezgi bir ödül törenine yada düğüne sizi makyajsız(!) bir tanrıça olarak da gönderebilir, en parlak ışık altında yüzünüzde akmayacak, patlamayacak makyajınızla sizi model de yapabilir. Ha bir de kendisi süper salata yapıyor :))
Asansörde son kontroller ve çekime hazırız....
Elbisenin tasarımcısı Melike, Deniz'in üzerinde son rötuşları yaparken hem set asistanı oluyor hem de Onur'un ışık asistanı :)) Sanatçı heryerde sanatçı diye ben buna derim...
Deniz'in sokağa çıktığını duyan bütün Galata ve Çukurcuma ahalisi hatta neredeyse bütün İstanbul halkı çekim yaptığımız sokağa geldi sanki ama zor şartlar altında devam eden çekim ne Onur'u ne de Deniz'i yıldıramadı...
İyi fotoğrafçı modelle konuşan fotoğrafçıdır.
Fotoğrafçının kafasındaki vizöre düşmeden karşısında olmalıdır.
İyi fotoğrafçı denklanşöre basmadan, objektifi kapatmadan çekimi bitirendir.
İyi fotoğrafçı ne istediğini açıklar, benzetir, anlatır yetmedi mi
modeliyle beraber poz verir :))
Deniz'le birlikte poz veren mahalle sakinleri ve oralarda ne olup bittiğini anlamaya çalışan küçük mahalleliler:)))
Soğuk, uzun ama çook keyifli geçen çekimin ardından

Deniz bütün makyajı ve kıyafetiyle
Studio Soho'un mutfağında bulduğu köftelere yumulurken ben de ısınmaya çalışıp Onur'un çektiği fotoğrafları çalmaya çalıştım.


Çekimin kendisi ve devamını çaldığım ganimetlerden toparlayacağım ama o zaman kadar fotoğraflara Deniz'in blogundan da ulaşabilirsiniz.
Fotoğraf : Onur Aykutlu (tık tık)
Kıyafet : Melike Akgüneş
Makyaj : Ezgi Turna
Model : Deniz Eslek
Backstage : Aysegul in NY ;)

11 comments:

yasemen k. said...

eminim ki çok yorucudur ama burdan acayip eğlenceli gözüküyor.. Ekip ruhunuz ne kadar yüksek demek ki buralardan hissediyorum.. :)

Elif UYSAL said...

Süper kareler gerçekten...Bu arada küçük mahallelilere büyüyünce ne olacaksın diye sorsan eminim Deniz Eşlek olucaz derler:)) Harika bir çekim...

buuby. said...

göz altına döktükleri toz far mı? neden döküldü ve nasıl uygulandı çok merak ettim :)) bu arada çekimler çok güzel olmuş ellerinize sağlık.. :)

MODENİSE said...

Sabahından akşamına mükemmel bir gündü! Hepimizin emeğine sağlık ama herşeyden ötede olan şey dostluk! İyi ki varsınız diyim..

Bu arada buby. nin sorusunu ben cevaplayayım:) Far uygulanırken tozları yanaklara dökülüp oraları boyamasın diye göz altına bolca pudra serpiştirilip göz makyajı bitiminde büyükçe bir fırçayla süpürülüyor.

Müge Serçek Bİroğlu said...

Çok güzel anlatmışsın. Çekim yapmak; çok zor olduğu kadar acayip keyifli birşey :)

Stil Direktoru said...

Ne güzel olmuş ya ve ne cici yazmışın dostum

fashion house by zeto said...

Süper bir çekim olmuş:)Görseller süper sanki mahalle sakinlerinden biriymişim gibi okudum:)

aysegul in ny said...

güzel yorumlarınız için cok tesekkur ederim:)) benden daha cok yorulan fotografcı ve modelimize ilaç gibi geldi bu yorumlar baska cekım hikayelerinde gorusmek üzere diyorum :))

Onur Çiçek said...

vayyy harika olmuşş ya Deniz yine muhteşemm

pelininstyle said...

Cokkk guzel bir yazi olmus.:)Eline saglik:)

Anonymous said...

çok eğlenceli bir post...çok başarılı ...tebriklerr süper karelerrr :))

Hatırlıyormusunuz??

Related Posts with Thumbnails