Monday, September 10, 2012

Eski Bir Converse Hikayesi ve Yeni FW 2012 Sezonu



İlk Converse maceram 2004 yılında başlamıştı, hayatımın en soğuk kışını geçirdiğimi düşündüğüm bir Nisan'lı bahar başında... Ankara İzmir caddesinden hatta o zamana kadar Kızılay esrafından yaptıgım ilk alısveristi bu garip ayakkabıyı almam zira, aylarca sevemediğim Ankara sokaklarına alışmaya başladığımın da bir işaretiydi galiba... Sonra hersey kendiliğinden gelisti zaten... önce pantolonların paçaları, sonra da çantanın modelleri değişti cünkü herşey o bilekli koyu yeşil Converse'e uyacaktı! İlk 1 ay ayagımı kalıcı izler bırakarak yaralasa da, ayagımın o acısı Ankara'nın o 'ilk' baharını hatirlatir hep, devaminda gelecek büyümüş yaşın acılarına hazırlamış gibi... 


Fazla anlam yüklü, pek bir abartı metaformik Converse ayakkabılarımın romantik olmayan özeti ve gerçekçi hikayesi ise sudur; ayakkabimi ilk gün görüp "rakcı" mı oldun kiz diyen ve delikli ayakkabı mı olur ile devam eden  herkes yıllarca ve yıllardır en tiki coniko mekanlara bile ayaklarından cıkartamadıklari beyaz Converse'lerle girip cıkmaktadırlar! Cadde kızının esofman üstü, kırmızı rujlu, çakma uzun saça asırı fön bulusunun yegane sebebi ise yine beyaz Converse'lerdir! Aslında diyecegim odur ki bu yaz-kıs ayaktan cıkmayan delikli ayakkabılar artık herkesin sempatisini kazanmıstır -ki o herkesin de  en az bir converse'i vardır. Yeni sezonda koleksiyona eklenen yeni modellerde ise deriden, süete, kısadan, uzuna, rengarenk desenlerden, klasik modellere yüzlerce çeşit model ile artık herkesin en az bir Converse'i olmalıdır. (nokta! yuksek sesle soylenebilir!)

6 comments:

Nilgün Komar said...

herkesin convrse macerası bir başka demek! bana ulaşılmaz gelirdi eskiden.. çok fazla kullanılan birşeyinde peşinden gitmekten de hoşlanmam! ama converse sevgisi başkaymış bildim! sanırım 2006'da idi kardeşim bir mağazada gezerken bak burada indirimli imiş şu modeli hep istiyordun alalım deyiverince aldık dı siyah kısa modelinden ne mutlu oldum du ! nerdeyse hiç ayağımdan çıkarmadan giydim.. tabiki tabanın düz oluşundan dolayı topuk ağrısı yada çok yürüyünce bacak ağırısı gibi sonuçları olsada yinede vazgeçmedim onlardan.. şimdi boğazlı kırmızı ve pembe de var.. su geçirmez bir modelini aldım o ayağımda koku yaptı geri verdim.. bu senede parmak arası modelini aldık.. valla süper rahat ettim yaz boyu ayağımdan çıkarmadım hiç!

esin gül said...

ne güzel olmuş bu converse hikayesi :))benim hikayemse lisede staj görüyordum ve staj maaşlarımdan biriktirip almıştım ilk corverse'lerimi 2004 yılıydı kamuflaj desenliydi...ve o kadar uzun bir süre giymiştimki onu artık yırtılmayan yeri kalmamıştı ve ilk converse'lerim olduğu için onları hala saklarım onlardan sonra birçok modeline sahip olsamda ilklerin yeri başka arada bir açıp bakıyorum sakladığım yerden :)))

The Grumpy Lemon said...

Benim bir hikayem yok cunki 47 numarasi yok ;'(

The Grumpy Lemon said...

Benim bir hikayem yok cunki 47 numarasi yok ;'(

Serap said...

30'lu yaşları yaşayan benim gibi herkes ilk converse ayakkabısını hatırlar. İlk converse ayakkabımı o kadar çok giydim ki annem terlik zoru ile çöpe attı :)

nalan said...

Conversten başka takmam ayağıma :)

Hatırlıyormusunuz??

Related Posts with Thumbnails